Overslaan en naar de inhoud gaan
Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
MijnBEW

Duurzame economie

Voert uw bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel? Geniet van hogere premies! 

De duurzame economie houdt op zodanige wijze rekening met sociale en milieuaspecten dat wordt voorzien in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.

De ontwikkeling van een duurzame economie is een prioriteit voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

In maart 2022 lanceerde de Gewestregering een economische strategie - de "Shifting Economy" - om de Brusselse economie om te vormen in de richting van duurzaamheid (koolstofvrije, regeneratieve, circulaire, sociale, democratische en digitale economie). Momenteel biedt Brussel Economie en Werkgelegenheid u al aanzienlijke hulp als uw duurzaam bedrijfsmodel deel uitmaakt van de circulaire economie of de sociale economie. Bekijk ze hieronder!

Ondersteuning van duurzame productie: de circulaire economie

Beperkt uw onderneming het gebruik van niet-hernieuwbare grondstoffen en de productie van afval? Bent u actief bezig met hergebruik of upscaling? Vraag dan zeker uw erkenning aan als bedrijf betrokken in de kringloopeconomie en ontvang een verhoging van 10% op verschillende premies van Brussel Economie en Werkgelegenheid. Of neem deel aan de projectoproep be.circular!

Ondersteuning van sociaal, democratisch & duurzaam ondernemen

Sociale en democratische ondernemingen zijn belangrijke spelers die bijdragen aan de economische transitie door lokale banen te bieden die niet kunnen worden verplaatst en door dragers te zijn van innovatieve sociale en/of milieupraktijken.

Accrediteer uw bedrijf als een sociale onderneming om in aanmerking te komen voor deelname aan de volgende voordelen! Door goedgekeurd te worden en te reageren op de jaarlijkse projectoproep "sociale economie", kan men genieten van financiële steun tot € 80.000 per project.

Bovendien geniet u het hele jaar door van een premieverhoging door erkend te zijn als sociale onderneming.

Tot slot, als uw bedrijf streeft naar de sociaal-professionele integratie van werknemers, kan het vragen om een ​​mandaat van de regionale minister van werkgelegenheid en om specifieke financiering te genieten.

Terug naar boven