Overslaan en naar de inhoud gaan
Gewestelijke Overheidsdienst Brussel

Nieuws

Editie 2022 van de projectoproep "Diversiteit & anti-discriminatie"

28 juni 2022

Deze projectoproep beoogt concrete acties ter bestrijding van discriminatie bij aanwerving en ter ondersteuning van de diversiteit op de arbeidsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze is gericht tot alle private verenigingen en plaatselijke besturen die projecten in die zin willen ontwikkelen.

Lees meer

Nieuwe projectoproep sociale economie!

24 juni 2022

Projectoproep: Sociaal ondernemerschap als hefboom voor de economische transitie! Sociale en democratische ondernemingen spelen een sleutelrol in de economische transitie van zodra ze dragers zijn van goede praktijken en dagelijks blijven innoveren om op verschillende domeinen te voorzien in lokale en globale behoeften. 

Lees meer

géreretdevelopper

Gloednieuwe projectoproep: Women in business

13 juni 2022

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een nieuwe projectoproep ter ondersteuning van vrouwelijke (kandidaat-)ondernemers. Deze oproep beschikt over een budget van 350.000 euro om gedurende een jaar privé-actoren te financieren die projecten indienen die binnen een van de twee krachtlijnen kaderen.

Lees meer

jeune entrepreneuse

Projectoproep: Digitalisering & Economische Transitie 2022

13 juni 2022

We lanceren de 2de editie van deze projectoproep om enerzijds de zko's en kmo’s bij hun digitalisering te ondersteunen, en anderzijds om de digitale transitie van de Brusselse economie te verzekeren door de ontwikkeling van digitale projecten met een positieve sociale en milieu-impact.

Lees meer

Projectoproep "Opensoon 2022"

10 juni 2022

De nieuwe editie van de “Opensoon” projectoproep is gelanceerd. Deze oproep richt zich tot handelaars op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, hetzij voor projecten waarvan de opening nakend is, hetzij voor handelszaken die sinds 1 januari 2022 open zijn.

Lees meer

Projectoproep "Local & Together"

10 juni 2022

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een nieuwe editie van "Local & Together", de projectoproep om de lokale handelsdynamiek te ondersteunen en een lokaal commercieel weefsel te versterken. Die heeft tot doel collectieve projecten op te zetten onder leiding van handelaarsverenigingen en andere lokale spelers in een afgebakende handelswijk.

Lees meer

"Herstelpremie" voor de culturele en creatieve sector in Brussel

30 mei 2022

In het kader van het herstel van de Brusselse economie lanceert het Brussels Gewest een premie voor de culturele en creatieve instellingen zonder winstoogmerk die sterk te lijden hadden onder de covidcrisis. Onder bepaalde voorwaarden kunnen ze opnieuw een premie van 3.000 euro krijgen. 

Lees meer

De "herstelpremie 2022" is beschikbaar!

23 mei 2022

De herstelpremie heeft betrekking op Brusselse ondernemingen die actief zijn in de sector van de discotheken, de restaurants, cafés en hun voornaamste leveranciers, de evenementen, de cultuur, het toerisme, de sport en de taxi's. Ze is beschikbaar tot en met 16 juni 2022.

Lees meer

Terug naar boven